Domeinnamen Hoogersmilde

Domeinnaam registreren

Een website begint bij een domeinnaam. Een domeinnaam is de naam van uw bedrijf, het product of de dienst die u aanbiedt, soms aangevuld met uw locatie of woonplaats. Maar het kan ook een beschrijving zijn van de oplossing die u aanbiedt voor het probleem of de wens van uw doelgroep. Zo staat de domeinnaam als het ware in het ‘telefoonboek’ van het computernetwerk.

Domeinnaam laten registeren
U heeft een (nieuw) bedrijf en wil graag een domeinnaam voor uw website of webshop laten registeren. U kunt dat niet zelf. U heeft daarvoor een zogenaamde ‘registrar’ nodig. Dan is de eerste stap om te kijken of de betreffende domeinnaam nog vrij is. Is de domeinnaam nog vrij, dan kunnen wij de domeinnaam direct laten registeren. Is de domeinnaam al bezet? Dan adviseren wij u graag alternatieven.

Wij registeren de domeinnaam en u 'huurt' het gebruik van de domeinnaam. Het is noodzakelijk dat de domeinnaam jaarlijks tijdig wordt verlengt. Die verantwoordelijkheid ligt dan ook helemaal bij ons. 

Domeinnaam aanspreekbaar
De domeinnaam is aanspreekbaar op het moment dat u het intypt in de zoekbalk en uw website tevoorschijn komt. Het laten verwijzen van de domeinnaam naar uw website wordt door uw webhosting provider uitgevoerd. De webhoster zorgt ervoor dat bij alle DNS-servers op het internet bekend wordt onder welk IP-adres uw website te bereiken is en welke domeinnaam naar dat IP-adres verwijst.  

Domeinnaam parkeren
De belangrijkste reden om een meerdere domeinnamen te laten registreren en hem vervolgens te parkeren, is om te voorkomen dat iemand anders met uw domeinnaam er vandoor gaat. U moet er toch niet aandenken dat uw concurrent een domeinnaam die vrijwel identiek is aan die van u gebruikt om online bezoekers naar zijn website te lokken? 

Tips voor het kiezen van een domeinnaam;

 1. Het kiezen van de juiste extentie (.nl / .eu en .com)
  Heeft u een Nederlands georiënteerd  bedrijf dan is de voorkeur om voor een .nl extentie te kiezen. Opereert uw bedrijf ook in het buitenland, dan kunt u beter voor de extentie .com of .eu kiezen.
 2. De spelling
  Controleer altijd of de spelling van uw domeinnaam correct is. Ga voor een zo kort mogelijke domeinnaam die makkelijk te schrijven en te onthouden is.  
 3. Probeer koppeltekens te vermijden
  Ga voor een domeinnaam zonder koppelteken. Bezoekers weten vaak niet goed waar het streepje in de domeinnaam ook alweer stond en kunnen uw website daarom niet of minder goed bereiken. 
 4. Meerdere domeinnamen vastleggen
  Wilt u in de toekomst voorkomen dat een concurrent een domeinnaam vastlegt die hetzelfde is als die van u maar met een andere extentie? Wij raden u altijd aan om meerdere domeinnamen vast te leggen die lijken op uw eigen domeinnaam. Deze domeinnamen parkeert u dan. Maar zijn dan al wel vast in uw eigendom.  

Domeinnaam verhuizen  
Bent u niet tevreden over uw huidige provider? Wij helpen u graag persoonlijk. 


Contact

Contact

Rijksweg 236
9423 PH Hoogersmilde

T: +31 (0)592 459 380
E: info@wija.nl

Diensten

Services

Image

© 2022 Wija Koers Internet Services - all rights reserved.